lauantai 13. joulukuuta 2014

Normipäivä

No onpahan ollut päivä.

Ollaan nyt siis Jollen kanssa viimeisellä Islannin roadtripillä. Lähdettiin eilen, perjantaina, ajamaan Reykjavikista ja ajettiin lähes yhtä pötköä Akureyriin, "pohjoisen pääkaupunkiin". Tiet oli suurimmaksi osaksi aika hurjassa kunnossa, mutta päästiin hengissä perille meidän majoituspaikkaan.

Tänään oli tarkoitus mennä tsekkaamaan upeita maisemia ja Euroopan voimakkainta vesiputousta Dettifossia, mutta koska on talvi, ja täällä on varmaan enemmän lunta kuin missään on ikinä ollut, niin tiet sinne on suljettu. Käytiin siis vain Myvatnissa ja ajamassa Húsvikiin. Myvatnissa käytiin tsekkaamassa Dimmuborgir, joka jäi ensimmäisellä kerralla (kun Veera oli täällä). Rämmittiin lumihangessa (välillä haaroihin asti lunta...) ja nähtiin jotain. Ihan jees siis. Käytiin ihanassa luomumaalaisravintolassa syömässä ja ostin kallista 100 % orgaanista voidetta.

Tämän jälkeen alkoi the päivä.

Eli lumisade. 
Joka jatkuu edelleen ja jatkuu ennusteiden mukaan huomiseen keskipäivään saakka. Lähes 24 tuntia lunta jo aivan liian korkeiden hankien ylle.

Ajettiin tuiverruksessa kamalia tietä pitkin, ja olin melkein varma, että kuollaan jossain vaiheessa vielä (onneksi Jolle on kuskina ja rauhottamassa mua). Päästiin hengissä Akureyriin noin viiden maissa, jossa tapettiin aikaa odotellessa kavereita, joiden vuokraamaan isoon majataloon oli tarkoitus mennä täksi yöksi. Käytiin viiden tunnin aikana vähän jouluostoksilla, KOLME KERTAA samassa kahvilassa ja käveltiin vähän ulkona lumipyryssä. Tänään ei onneksi kauheasti oo tuullu.

Joskus klo 22 lähdettiin sitten ajamaan poikien mökille. Sanoin jo tässä vaiheessa, että en ota vastuuta, jos esim kuollaan tonne matkalle, ja ettei ainakaan päästä perille.

No ei päästy perille, vaan jäätiin melkein jumiin lumeen meidän mini-autolla.

Käännyttiin siis takaisin Akureyriin. Ärsytti.

Once back in Akureyri, mentiin baariin etsimään halvinta vapaata majoitusta Akureyristä. Varattiin Guesthouse Akureyri (55e/huone), joka oli viereisellä kadulla. Minä lähdin hakemaan avaimia guesthouselta, jotta voitaisiin sitten roudata yhdessä tavarat autolta (joka oli muualla) sinne.

Menin Guesthousiin. Ulko-ovi oli auki. Samoin väliovet kerroksiin. Mutta missään ei ketään ihmistä.

Menin ulos, soitin ovessa olevaan numeroon.

Minulle vastataan HOTEL Akureyrista, sanovat, että avaimet pitää hakea sieltä. Sijaitsee samalla kadulla.

Lähden tarpomaan 30cm syvässä lumessa noin 700m matkan Hotel Akureyrille. Pöydällä odottaa iso kortti, jonka välistä löytyy hotellihuoneen korttiavain. Kortin päällä on lappu, jossa lukee "Erlar".

Ketään ei taaskaan näy missään. Soitan samaan numeroon, puhelin soi nenäni edessä pöydällä, kukaan ei vastaa. Tämä on jo absurdia.

Soitan Jollelle, että täällä nyt ollaan, menen kokeilemaan toimiiko avain kortissa olevaan 303 huoneeseen. Toimii. Sanon Jollelle, että ajaa auton tänne.

Soitan vielä hotellin puhelin numeroon. Sama mies vastaa. Selitän tilanteen, sanon, että varasimme huoneen Guesthouseen. Sanoi että "You have apparently been upgraded to the Hotel". Apparently?? Ei täällä ole varmaan ollut tämän puolen tunnin aikana – joka on kulunut siitä, kun varasimme huoneen – ketään muuta kuin tämä herrasmies hoitamassa asioita.

No ihan sama, otan neljän tähden hotellin huoneen any day ennen guesthousea ja omia likaisia lakanoita.

Odotan Jollea hotellihuoneessa. 
Kun menen autolle Jollea vastaan, on lobbyn deskille ilmestynyt kiinniliimattu kirjekuori, jonka sisällä on toinen huoneavain ja printattu lappu:

"Dear Miss Luukka.

We have upgraded your room from the guesthouse to the Hotel for the same price. You can ofcourse come to the breakfast at 08:00-10:00 am.

Best regards, Hotel Akureyri staff."

Tämä mies on siis koko ajan ollut jossain takahuoneessa! Ja mieluummin kirjoittaa, printtaa ja leikkaa lapun, laittaa sen kirjekuoreeseen ja hoitelee asioita kanssani puhelimessa kuin tulee puhumaan vastaanottoon?

Kummallista.

Ainiin, lisäksi kirjekuoresta löytynyt huoneavain on huoneeseen 306.

Nyt meillä on siis yhden Guesthouse-huoneen (ilman omaa vessaa) sijasta kaksi hotellihuonetta ja aamupala.

Loppu hyvin kaikki hyvin.

Toivotaan vaan, että päästään vielä ennen keskiviikkoa hengissä takaisin Reykjavikiin ja saadaan kaivettua auto huomenna lumikasasta.

Huomenna on lumisateen lisäksi odotettavissa myrskytuulta.

Jeij!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti